Kurser

Klinteortens Hundungdom ordnar kurser utefter behov och tillgång på instruktörer. Anmäl intresse via agilityiklinte@live.se ! När tillräckligt många deltagare anmält sig så hör vi av oss.

Klinteortens Hu fokuserar på agility och har en utbildningsverksamhet som bygger på fyra steg. 
För att kunna börja steg 1 så måste man ha genomfört valpkurs eller liknade, man måste ha klart grundläggande samarbete, belöning/förstärkning och kunna börja arbeta med hunden lös.
Efter steg 3 kan man i regel börja delta i träningsgrupp hos oss och i steg 4 förbereds man på tävlingsstart.
Vi genomför också valpkurser och ibland andra kurser utifrån intresse, tid och efterfrågan.
Vi tar gärna emot intresseanmälningar på agilityiklinte@live.se och hör av oss när vi startar någon kurs. Vi ”annonserar” också kurser på Facebook nära kursstart.

Anmäl intresse på agilityiklinte@live.se

Steg 2-3 kurs (PÅGÅR)

Instruktörer: Yvonne Juréhn med hjälpinstruktör Lovisa Hoas

 

Klinteortens Hundungdom i samarbete med Studiefrämjandet Gotland 

 

 

 

  

 

 

 

Välkommen till Agility Steg 1
Kurstillfällen och innehåll

Kursen är en "förberedande" inför steg 2 som är "nybörjare". Om ni har gjort någon agility tidigare så "möter" vi er där ni är med er hund som ekipage.

1. Söndag 161204 kl 12-14
2. Söndag 161218 kl 12-14
3. Söndag 170108 kl 12-14
4. Söndag 170115 kl 12-14
5. Söndag 170122 kl 12-14
6. Söndag 170129 kl 12-14
7. Söndag 170205 kl 12-14 Avslutning

Alla tider är preliminära. Innan vår kurs är det träning för klubben vilket innebär att vi behöver plocka bort en del hinder tillsammans.

Målet med kursen förberedande inför agility. Grundläggande övningar för fortsatt inlärning.

Att tänka på: Viktigt är att träna hemma i lugn och ro mellan kurstillfällena eftersom hundarna oftast har svårare att koncentrera sig då det är mycket runt omkring. Tänk på att hundarna ska vara väl rastade innan varje kurstillfälle. 
En förare går med hund. Vi välkomnar att fler i familjen är med men får då sitta på sidan och se på. Tydligare för hunden med en förare men att familjen lär sig och följer samma inlärning.
Din hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka. 

Plats: Vi kommer att vara i Klinte/Mulde, ridhuset. 

Att ta med varje gång: Lämpligt koppel (ej flexikoppel), gott mjukt godis (som hunden tycker om) som belöning, leksak (som hunden tycker om) som belöning, vatten och vattenskål till hunden, bajspåsar och kläder som du kan röra dig i anpassat till vädret samt gärna bur till hunden.

Kostnad: Kursen kostar 850 kr och betalas in till klubbens bg 5769-8938. Man måste också vara medlem i Sveriges hundungdom. Medlemskap får man genom att anmäla sig på deras hemsida www.shu.se och ange Klinteorten som lokalklubb. Om man är över 25 år så skickas mail till medlem@skk.seAvgifterna ska betalas innan kursstart. Ring gärna till SHU och prata med dem.
Om du inte vill gå kursen så hör av dig snarast! 
Hoppas detta ska bli en givande kurs för er och era hundar och välkomna i klubben! Mera info om klubben finns på: www.klinteortens.se

Instruktörer: Jeanette Chressman Hoas tel 0703152658 och Maggan Båtelsson